Hitta rätt batteri till din dator

Välj tillverkare

Det är nästan uteslutande batteriet som är förbrukat när det inte laddas längre. I sällsynta fall kan det även bero på ett defekt strömuttag i datorn. 

I princip alla tillverkare av datorer har inbyggda system för att undvika överladdning. Om datorn fungerar som den ska i övrigt kan den inte överladdas. 

Datorbatterier precis som alla uppladdningsbara batterier försämras med tiden. Används datorn flitigt med många laddningar är livslängden ungefär 18-24 månader innan man märker av en tydlig försämring. 

Nej, det behöver man inte, men vissa föredrar det. Ett originalbatteri från t.ex. Dell kommer alltid vara dyrare än ett ersättningsbatteri som fungerar lika bra. 

Det är vanligtvis väldigt enkelt att byta batteriet på egen hand. Om man har en dator med inbyggt batteri utan lucka bör man vända sig till ett företag för bytet. 

Det är ett felmeddelande som genereras när datorn är ansluten till ett strömuttag, men batteriet tar inte längre någon laddning. Det är ett välkänt meddelande som nästan alltid innebär att det är dags att köpa nytt batteri.