Hitta rätt batteri till din kamera

Välj tillverkare

Absolut, det är fullt normalt att batteriet blir varmt när det laddas. När ett batteri laddas uppstår en kemisk reaktion inuti batteriet – som i sin tur genererar värme. 

Vi rekommenderar att du förvarar dina batterier på en torr plats i rumstemperatur. Det är inte nödvändigt att förvara dom i kylskåpet. Var medveten om att kalla temperaturer kan leda till att den kemiska processen som driver batteriet saktar ner. Det kan resultera i att apparaten inte nödvändigtvis kör med högsta prestanda (till exempel: din ficklampa lyser kanske inte så starkt som vanligt). Undvik också höga temperaturer eftersom det försämrar batteriet.

Ladda bara batterier tydligt märkta som uppladdningsbara. De icke-uppladdningsbara batterierna är och ska vara tydligt indikerade med en “ladda inte” printat på förpackningen. 

Nej, det behöver man inte, men vissa föredrar det. Ett originalbatteri från t.ex. Kodak kommer alltid vara dyrare än ett ersättningsbatteri som fungerar lika bra. 

Det är vanligtvis väldigt enkelt att byta batteriet på egen hand. Är man osäker rekommenderar vi guider på Youtube. Där finns det gott om videor som visar hur man byter batterier till alla kameror. 

Om du har möjlighet att välja bör du köpa ett batteri tillverkat med NiMH. Det är inte alltid det alternativet finns. Har man en äldre kamera kan NiCd ibland vara det enda som är tillgängligt. Men NiMH har oftast bättre prestanda och påverkar inte miljön på samma sätt som ett batteri tillverkat med NiCd.