bästa batteri till snöskoter

Bästa batteriet till snöskoter

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från bland annat Batteriexperten, Kjell & Company och Autoexperten. Mer information kring detta hittar du här.

Vilket batteri är bäst till snöskotern?

Snöskotrar likt båtar och motorcyklar är fordon rejält utsatta för stötar och vibrationer. Av dom tre är snöskotrar är det fordon som framförallt används i terrängmiljö, och då krävs också ett rejält batteri speciellt tillverkat för det. 

Precis som hos alla andra fordon passar flera olika batterityper i en skoter, men vi kommer bara ta upp AGM-batterier då dom är överlägset bäst till skotrar och terrängkörning. Att rekommendera ett vanligt vått blybatteri är uteslutet, när det finns så pass mycket bättre alternativ idag. 

Vi skrev nyligen en separat artikel om AGM-batterier, om hur dom fungerar, och vilka fördelar dom har som vi kan rekommendera. Men några konkreta fördelar är:

 • Helt underhållsfritt
 • Ingen risk för läckage
 • Stöttåliga
 • Väger inte lika mycket
 • Tåliga mot både extrem värme & kyla
 • Betydligt lägre självurladdning
 • Sulfateras inte i samma höga utsträckning som andra
 • Långsiktigt alternativ
 • Längre livslängd
 • Återhämtar sig ifrån djupurladdningar
 • Bildar inte illaluktande gaser

Att använda ett AGM-batteri i en snöskoter är alltså väldigt fördelaktigt, och vi ska fördjupa oss i fem AGM-batterier som passar till fem vanliga snöskotermärken. 

#5 Artic Cat – YIX30L

artic cat batteri

Mått: 168 x 127 x 177 mm
Amperetimmar: 30 Ah
Startström: 420 CCA

Finns fraktfritt hos Batteriexperten.com.

Har du en Artic Cat hemma i garaget finns det en hel del batterier att välja på. En av de bättre batterimodellerna du kan använda är ett Euroglobe YIX30L. Det är ett kraftfullt slutet AGM-batteri som är helt underhållsfritt. 

Batteriet är på 30 Ah och har en startström på 420 CCA, vilket är riktigt mycket för ett så litet batteri. Glöm inte att underhållsladda batteriet då och då under sommaren, eller varför inte använda samma batteri till motorcykeln? 

Om det inte passar har batteriexperten en uppsjö av andra modeller för just Artic Cat.

#4 Polaris – YTX20HL-BS

batteri polaris

Mått: 175 x 87 x 155 mm
Amperetimmar: 18 Ah
Startström: 350 CCA

Finns fraktfritt hos Batteriexperten.com.

Här har vi ett till batteri från Euroglobe. Det är ett väldigt vanligt batteri som heter YTX20HL-BS. Batteriet används både till snöskotrar och motorcyklar. Det är något mindre än batteriet ovanför. Det är utrustat med 18 Ah och 350 CCA. Det är ett AGM-batteri som är helt underhållsfritt, allt som krävs är lite underhållsladdning när det inte används. 

Om det inte passar har batteriexperten en uppsjö av andra modeller för just Polaris

#3 Lynx – YTX24HL-BS

batteri till lynx

Mått: 205 x 87 x 162 mm
Amperetimmar: 24 Ah
Startström: 450 CCA

Finns fraktfritt hos Batteriexperten.com.

Här är vi något av ett mellanting som passar dom flesta Lynx-modeller. Det är ett Euroglobe AGM-batteri modell YTX24HL-BS. Det är väldigt vanliga mått och används till alla möjliga fordon. Det är utrustat med 24 Ah och hela 450 CCA i startström. Det är lika mycket som det minsta bilbatterier klarar av att leverera, vilket är riktigt imponerande i ett sånt litet batteri. 

Batteriet är helt underhållsfritt, men kräver lite underhållningsladdning när det inte används. 

Om det inte passar har batteriexperten en uppsjö av andra modeller för just Lynx

#2 Ski-Doo – GYZ32HL

ski-doo batteri

Mått: 166 x 130 x 175 mm
Amperetimmar: 32 Ah
Startström: 500 CCA

Finns fraktfritt hos Batteriexperten.com.

Här har vi ett riktigt kraftfullt AGM-batteri. Vissa skotrar och motorcyklar kräver extra mycket kraft för att gå igång, och då är det här batteriet perfekt. Det är förstås helt underhållsfritt. Batteriet passar i många modeller av Ski-Doos skotrar, men även till andra tillverkare. Har man plats i skotern för det här är det bara att slå till. I särklass det bästa batteriet till snöskoter. 

En startström på 500 CCA är i princip vad ett bilbatteri till en Golf är utrustat med. Så det finns rejält med kraft i det här batteriet. 

Om det inte passar har batteriexperten en uppsjö av andra modeller för just Ski-Doo.

#1 Yamaha – YTX14-BS

bästa batteri till snöskoter

Mått: 150 x 87 x 145 mm
Amperetimmar: 12 Ah
Startström: 270 CCA

Finns fraktfritt hos Batteriexperten.com.

Sist ut har vi artikelns minsta batteri, som passar många Yamaha-modeller. Det är utrustat med 12 Ah och 27o CCA i startström, vilket duger för många skotermodeller. Det är fortfarande ett underhållsfritt AGM-batteri som lämpar sig perfekt för terrängkörning. Likt övriga batterier är det här inte unikt för just alla Yamaha-modeller, utan passar till alla möjliga märken och fordon. 

Om det inte passar har batteriexperten en uppsjö av andra modeller för just Yamaha

Har du ett annat märke på din skoter?

Om du kör med ett annat märke rekommenderar vi Batteriexpertens övriga skoterbatterier. Där finns en uppsjö av batterier till mindre kända märken, där du garanterat kommer hitta det batteri du letar efter. 

Om våra rekommendationer: Vi utgår ofta från egna erfarenheter & tredjepartsinformation online (recensioner, popularitet i butiker, aggregering av andra tester, m.m.). Resultat är således vår subjektiva bedömning och och ska inte ses som ren fakta, utan helt enkelt vår åsikt.

Räkna ut förbrukning

Felsökning

Återförsäljare av batterier i Sverige

Senaste om batterier

Senaste om laddare

Återvinn dina batterier!

Ta reda på vart du återvinner dina gamla batterier hos Håll Sverige Rent (HSR)

Om oss

Vi är ett par motor & fiskeentusiaster som tycker det här med batterier & laddare är riktigt spännande. Vi har lång branscherfarenhet och älskar att kunna dela med oss av vår kunskap i ämnet.

Batterityper