bästa batteritestaren

Är det värt att köpa en batteritestare?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från bland annat Batteriexperten, Kjell & Company och Autoexperten. Mer information kring detta hittar du här.

Det finns en hel batteritestare på marknaden numera. Vi använder ju batterier till mer och mer saker så att det lanseras batteritestare därefter är inte så konstigt. 

En batteritestare används endast till att undersöka batteriets spänning under belastning, och ge oss svaret på om batteriet är dåligt eller inte. Det är deras enda syfte, och dom finns till i princip alla batterityper stora som små. 

Behöver man verkligen en batteritestare?

Om man är en frekvent användare av batterier kan en batteritestare faktiskt vara förvånansvärt användarbar. Vanliga verktyg, som till exempel en multimeter talar endast om batteriets spänning när det inte belastas, och det säger egentligen inte särskilt mycket. Där kan en batteritestare hjälpa oss ytterligare.  Men att den borde vara given i verktygslådan hemma låter vi vara osagt. 

Det är förstås när batteriet används det behöver prestera – och det är precis vad du får reda på med en batteritestare. Men det är stora klasskillnader på batteritestarna på marknaden och priserna skiljer sig ordentligt. Vi går igenom några vanliga modeller som vi rekommenderar. 

En batteritestare behöver faktiskt inte kosta så mycket.    

bahco BBT20

bästa batteritestare

Nedis Analog Batteritestare

Beha-Amprobe BAT-250

#1 Bahco BBT20

bästa batteritestare

Testar batterier: Bil, MC, Båt, Traktor, Moped, Åkgräsklippare, Lätt Lastbil

Först ut har vi en traditionell batteritestare för fordonsbatterier. Det finns ett flertal varianter av batteritestare inom den här kategorin, och priserna varierar mellan 700kr till 8000kr. Det beror helt på användningsområdet.  Numera finns det även batteriladdare som har en inbyggd funktion för det här, men dom är inte särskilt vanliga än så länge. 

I en verkstad använder man vanligtvis ganska rejäla batteritestare, men för gemene man är den här fullt funktionell.  Just den här modellen används frekvent av batteributiker runtom i landet och är extremt enkel att använda. I princip allt du behöver veta visas redan på etiketten på testaren. Det är bara följa anvisningarna och genast får du ett besked över batteriets status. Om det är fordonsbatterier som behöver bli analyserade så behövs inget annat än en batteritestare i den här klassen. 

#2 Nedis Analog Batteritestare

Testar batterier: AA, AAA, C, D, 1,5 V knappbatteri och 9 V blockbatteri.

Här har vi en batteritestare som dom flesta säkert känner igen. Den säljs i princip överallt, i alla stora varuhus och även på internet. Även den här används flitigt av batteriexperter. Det är en analog batteritestare för AA, AAA, 9V, C, D och 1,5 volts knappbatteri. 

I och med det låga priset är den klockren att ha hemma bland övriga verktyg. Väldigt enkel att använda och med inbyggt motstånd för att tala om skicket på batterier. 

#3 Beha-Amprobe BAT-250

Testar batterier: AA, AAA, C, D, 1,5 V knappbatteri och 9 V blockbatteri.

Den här varianten är något dyrare än modellen ovanför. Den har kapacitet att testa precis lika många batterier men ett annat utförande bara. På den här prisnivån är det inte mycket som skiljer överhuvudtaget. Det är upp till vad man föredrar. 

Här finns en liten filmsnutt från Youtube där man använder en enkel batteritestare på ett bilbatteri. Förfarandet är i princip detsamma som på dagens batteritestare, även om modellen i videoklippet är något utdaterad. 

Om våra rekommendationer: Vi utgår ofta från egna erfarenheter & tredjepartsinformation online (recensioner, popularitet i butiker, aggregering av andra tester, m.m.). Resultat är således vår subjektiva bedömning och och ska inte ses som ren fakta, utan helt enkelt vår åsikt.

Räkna ut förbrukning

Felsökning

Återförsäljare av batterier i Sverige

Senaste om batterier

Senaste om laddare

Återvinn dina batterier!

Ta reda på vart du återvinner dina gamla batterier hos Håll Sverige Rent (HSR)

Om oss

Vi är ett par motor & fiskeentusiaster som tycker det här med batterier & laddare är riktigt spännande. Vi har lång branscherfarenhet och älskar att kunna dela med oss av vår kunskap i ämnet.

Batterityper