bästa batteriladdaren aa

Bästa batteriladdaren AA & AAA-batterier

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från bland annat Batteriexperten, Kjell & Company och Autoexperten. Mer information kring detta hittar du här.

#1 GP + 4x AA 2600 mAh

batteriladdare AA bäst i test

#2 GP laddare + 4x AA 2600 mAh

AA batteriladdare

#3 GP laddare + 4x AA 2600 mAh

gp batteriladdare

#4 GP laddare + 4x AA 2000 mAh

batteriladdare till aa-batterier

#5 GP laddare + 4x AA 1300 mAh

bästa batteriladdaren aa

Vilken är den bästa batteriladdaren till AA?

Det finns många fördelar med att använda uppladdningsbara batterier. Dom två avgörande faktorerna är troligtvis miljön och priset. Köper man en batteriladdare med uppladdningsbara batterier för ett par hundralappar, så får man igen dom pengarna väldigt fort istället för att köpa traditionella engångsbatterier. 

Men det är en marknad med delade kvalitéer. Det säljs en hel del skräp inom den här kategorin, och det är enkelt att råka köpa hem något som inte alls fungerar bra, eller som tar 48 timmar på sig för att ladda upp batterierna. Har man riktig otur kan en dålig batteriladdare vara en brandrisk. Därför valde vi att skriva den här artikeln, för att grotta ner oss i några modeller som faktiskt är bra – men som fortfarande är väldigt prisvärda. 

Det finns säkert hundra tillverkare av uppladdningsbara batterier och en hel del Rolls Royce-modeller men den prisklassen har vi ingen erfarenhet av. GP är däremot ett pålitligt märke inom standardklassen som vi har stor erfarenhet av, och därför har vi valt att hålla oss helt och hållet till dom i den här guiden.

#5 GP laddare + 4x AA 1300 mAh

bästa batteriladdaren aa

Finns fraktfritt hos Batteriexperten.com.

Det här är så standard man kan komma, och med en uppladdningstid på 11,5 timmar är det definitivt ingen snabbladdare. Men den gör jobbet, och vill man bara åt en vanlig batteriladdare till AA så är det här ett bra val. Oavsett laddtid är det fortfarande en batteriladdare från GP vilket i sig är bra. 

Det följer med fyra stycken AA-batterier på 1300 mA. Men laddaren fungerar även för AAA-batterier. 

#4 GP laddare + 4x AA 2000 mAh

batteriladdare till aa-batterier

Finns fraktfritt hos Batteriexperten.com.

Den här laddaren är i princip är kopia av laddaren ovanför, men med kraftfullare batterier på 2000 mAh. Men dom skiljer sig även på laddningstiden som kan vara en nackdel för många. Den här batteriladdaren har en laddningstid på 13 timmar, vilket tyvärr är ganska långsamt. 

Men är det inget problem är det bara att slå till. Fyra stycken AA-batterier på 2000 mAh är betydligt bättre än 1300 mAh som följer med modellen ovanför. 

#3 GP laddare + 4x AA 2600 mAh

gp batteriladdare

Finns fraktfritt hos Batteriexperten.com.

Här har vi den första batteriladdaren från GP med ett par extrafunktioner. Först och främst är dom medföljande batterierna på 2600 mAh, vilket är riktigt bra. För det andra har batteriladdaren inbyggt övertemperatursskydd, säkerhetstimer och underhållsladdning. Laddningstiden är också snabbare, med 8 timmar för ett urladdat batteri till fulladdat.

Batteriladdaren klarar också av AAA-batterier förstås. En av de bästa batteriladdarna till AA-batterier sett till funktioner och pris. 

#2 GP laddare + 4x AA 2600 mAh

AA batteriladdare

Finns fraktfritt hos Batteriexperten.com.

Den här laddaren påminner mycket om modellen ovanför, men den har en avgörande fördel. Det är laddningstiden. Den här batteriladdaren klarar av att ladda upp ett tomt batteri på runt 4-6 timmar. Det är riktigt bra. Laddaren är perfekt för dom som laddar AA-batterier frekvent, och vill alltid kunna ha fulladdade batterier till hands relativt snabbt. En laddningskabel för bil medföljer också. 

#1 GP + 4x AA 2600 mAh (vinnaren)

batteriladdare AA bäst i test

Finns fraktfritt hos Batteriexperten.com.

Sist ut har vi GP:s kioskvältare inom batteriladdare till AA-batterier. Den här batteriladdaren har vunnit flera tester online, och har en otroligt laddningstid på 2-4 timmar. Det är i det bästa laget. Fyra stycken AA-batterier på 2600 mAh medföljer också. 

Den har även alla funktioner man kan tänka sig, som övertemperatursskydd, säkerhetstimer och underhållsladdning. Den har även inbyggt skydd mot dåliga batterier, och indikerar via dioderna om ett batteri är trasigt. En laddningskabel för bil medföljer också. I särklass den bästa batteriladdaren till AA & AAA-batterier. Här nedan följer en liten närmare titt på laddaren, och hur smidig den faktiskt är. 

Förhoppningsvis har vår guide hjälpt dig i jakten på den bästa batteriladdaren till AA och AAA-batterier. Här nedan följer lite frågor som ofta uppstår när man använder uppladdningsbara batterier. 

Vanliga frågor om batteriladdare till AA och AAA

Kan man ladda alla typer av batterier i batteriladdaren?

Nej det kan man inte. Det behöver vara uppladdningsbara brunsten, litium och alkaline-batterier för att det ska fungera. Om du laddar ett icke uppladdningsbart batteri kan det ske olyckor, både för utrustningen och för din egen del. Är man osäker på vilket batteri man kan ladda kan man läsa i den medföljande manualen. 

Kan man ladda olika batterier samtidigt?

Nej det är inte att rekommendera. När du laddar dina batterier bör dom vara av samma sort, och samma styrka. Detta för att undvika onödig slitage på batterier och laddare. Blanda inte batteriet helt enkelt. 

Kan man ladda tomma batterier, tillsammans med halvtomma?

Ja det går, förutsatt man köpt hem en något dyrare batteriladdare som har individuella laddkanaler. Dvs att dom laddas helt oberoende av varandra. Billigare batteriladdare har oftast plats för fyra batterier samtidigt, men bara två laddkanaler. Det innebär att batterierna laddas i par.  

Hur länge räcker laddningen i ett batteri om det inte används?

Förvånansvärt länge faktiskt. Den egna självurladdningen är mycket liten. Enligt GP själva håller deras standardbatterier 85% av laddningen efter ett år. Och deras mer exklusiva batterier 70% efter 5 år. Att ha ett par uppladdningsbara batterier laddade hemma, utifall man skulle behöva ett par är alltså fullt möjligt. 

Vad är livslängden på uppladdningsbara batterier?

Det är olika från olika tillverkare. Men dom laddare och batterier vi kikat på klarar 300 laddningar innan det är dags att kasta in handduken. Det är väldigt bra. 

Om våra rekommendationer: Vi utgår ofta från egna erfarenheter & tredjepartsinformation online (recensioner, popularitet i butiker, aggregering av andra tester, m.m.). Resultat är således vår subjektiva bedömning och och ska inte ses som ren fakta, utan helt enkelt vår åsikt.

Räkna ut förbrukning

Felsökning

Återförsäljare av batterier i Sverige

Senaste om batterier

Senaste om laddare

Återvinn dina batterier!

Ta reda på vart du återvinner dina gamla batterier hos Håll Sverige Rent (HSR)

Om oss

Vi är ett par motor & fiskeentusiaster som tycker det här med batterier & laddare är riktigt spännande. Vi har lång branscherfarenhet och älskar att kunna dela med oss av vår kunskap i ämnet.

Batterityper