Volvo XC60

Batteri till Volvo XC60

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från bland annat Batteriexperten, Kjell & Company och Autoexperten. Mer information kring detta hittar du här.

En en otroligt snygg och mångsidig SUV, perfekt för att ta med på helgäventyr. Dess slanka exteriöra egenskaper som de signaturliga Thor’s Hammer-strålkastarna gör att den ser sportig och modern ut. I denna artikel hjälper vi dig hitta rätt batteri till Volvo XC60

Tips – hitta rätt batteri till Volvo XC60 med hjälp av registreringsnummer

Det absolut enklaste sättet är att använda XC60’s regnummer på Batteriexpertens verktyg för att hitta rätt bilbatteri.

Det används dagligen av hundratals personer som snabbt och enkelt får reda på vilket bilbatteri de behöver.

Tänk på detta när du letar efter batteri till Volvo XC60​

Funderar du på att byta batteri i din Volvo XC60 och undrar hur du ska välja rätt? Att veta vilken typ av batteri som är bäst lämpad för ett visst fordon kan vara förvirrande, men det behöver inte vara det.

Om du är osäker på om ditt batteri faktiskt är förbrukat rekommenderar vi vår felsökningsguide för det. 

Den här guiden ger dig tips om hur du väljer det perfekta batteriet för din Volvo XC60.

Förstå ditt fordons batterikrav

Innan du köper ett nytt batteri till din Volvo XC60 är det viktigt att du förstår dess krav. Den viktigaste informationen om din bil är dess tillverkningsår, motorstorlek och typ, samt eventuella ytterligare elektriska komponenter som larm eller ljudsystem.

Med denna information i handen kommer du att kunna ta reda på vilka batterier som är kompatibla med din bil från en bildelarbutik eller online-återförsäljare.

Överväger olika typer av batterier

Beroende på var du bor och vilken typ av körförhållanden du möter dagligen kan olika typer av batterier passa dina behov bättre än andra. Till exempel, om temperaturen regelbundet sjunker under fryspunkten under vintermånaderna kan det vara klokt att välja en avancerad modell för kallstartande förstärkare (CCA), eftersom de tenderar att prestera bättre i kallare klimat.

Å andra sidan om ofta höga temperaturer förekommer och det är långa perioder utan att starta motorn, kan valet av en AGM- eller Gel Cell-design hjälpa till att förlänga livslängden på grund av deras förbättrade motstånd mot vibrationsskador orsakade av terrängkörning.

Kontrollera spännings- och kapacitetsklassificeringar

När du väl har bestämt dig för en viss typ av batteri baserat på klimathänsyn, se till att kontrollera spänning och kapacitet innan du fattar ett köpbeslut.

De flesta batterier är standard på 12 volt; dock kan vissa modeller gå högre beroende på specifika krav som de som krävs av fordon utrustade med större motorer eller extra elektriska komponenter som stereo etc.. En allmän regel är att 6V/12V-batterier vanligtvis sträcker sig mellan 50Ah – 90Ah medan 8V-modeller kan nå upp 120 Ah – 150 Ah.

Det är också värt att notera att även om det finns versioner med starkare prestanda kan de ofta bära rejäla prislappar, så håll dessa faktorer i åtanke när du bestämmer vilket alternativ som ger optimal prestanda jämfört med budgetbegränsningar .

Ja, du kan använda ett andrahandsbatteri för att köra din Volvo XC60. Se dock till att kontrollera med en kvalificerad tekniker att det nya batteriet är kompatibelt med din bils märke och modell innan installation.

Generellt sett bör bilbatterier bytas ut vart 3-5 år beroende på hur ofta du kör och underhåller ditt fordon. Om din motor inte startar eller tar längre tid än normalt att vända när du försöker starta, kan det tyda på att det nuvarande batteriet behöver bytas ut.

Om batteriet är lite dåligt kan det vara dags att byta ut det!

Du kan köpa ett nytt bilbatteri från bildelsbutiker som Batteriexperten eller Autoexperten, eller online-återförsäljare som Amazon. Kolla i din instruktionsbok för specifik information om vilken typ av ersättningsbilbatteri som passar korrekt i ditt fordon och ger optimal prestanda.

Det enklaste sättet att fastställa den exakta modellen av din Volvo XC60 är genom att hitta dess fordonsidentifikationsnummer (VIN). Detta nummer kan vanligtvis hittas inuti förarsidans dörrkarm på en klistermärke eller inuti handskfacket nära registreringsdokument. När du har hittat det här numret anger du det i ett VIN-avkodarverktyg.

Lite historia om Volvo XC60​

Volvo XC60 är en mellanstor lyxig crossover-SUV som introducerades av den svenska biltillverkaren Volvo Cars 2008. Det är den första generationen av Volvo XC-serien och den är baserad på samma plattform som den större sedan S80. Fordonet presenterades på bilsalongen i Genève i början av 2008 och började säljas senare samma år. Sedan debuten har den blivit mycket hyllad för sin design, säkerhetsfunktioner, prestanda och bränsleeffektivitet.

Över 1 miljon enheter har sålts över hela världen sedan lanseringen. 2013 släpptes en andra generation av XC60 som innehöll en förbättrad interiördesign tillsammans med flera tekniska uppgraderingar som varningssystem för körfältsavvikelse och teknik för fotgängardetektering.

Tips – kolla in den här grymma recensionen av en Volvo XC60 från “Wayke”

Volvo XC60 erbjuder en perfekt blandning av lyx, komfort och stil.

Denna femsitsiga bil har överlägsen interiördesign med sina läderstolar, trädetaljer och imponerande infotainmentsystem. Den kommer också med en uppsjö av säkerhetsfunktioner som övervakning av döda vinkeln, körfältsassistent, adaptiv farthållare, backkamera med parkeringssensorer och automatisk nödbromsning. Med sina kraftfulla turboladdade motoralternativ samt effektiva hybridvarianter tillgängliga i denna modellserie kan du vara säker på att få massor av kraft när det behövs samtidigt som du njuter av optimal bränsleekonomi under din dagliga pendling.

Imponerande prestanda och hanteringsmöjligheter

De som letar efter en SUV som kan ta sig an vilken terräng som helst bör inte leta längre än till Volvo XC60. Den är utrustad med ett avancerat fyrhjulsdriftsystem som underlättar säker hantering på både våta och torra underlag i alla hastigheter. Utöver detta har den också flera förarassistanssystem som kontroll av backe som hjälper till att bibehålla stabiliteten när du kör nerför branta sluttningar eller terrängstigar samtidigt som den bibehåller en bekväm åkkvalitet även i ojämn terräng.

Säkerhetsteknik gör det ännu enklare att köra XC60

Den senaste generationen av Volvo XC60 är full av aktiv säkerhetsteknik utformad för att göra livet enklare för upptagna förare ute på vägarna idag. Funktioner som City Safety Collision Avoidance System hjälper till att upptäcka potentiella kollisioner framåt och ger varningssignaler innan de inträffar så att du har tid att reagera därefter om det behövs, medan andra funktioner som Adaptive Cruise Control gör att du kan resa säkrare genom att hålla dig på säkert avstånd från fordon runt dig i bilköer eller under motorvägsscenarier, vilket gör långa resor mer uthärdliga också!

Upplev oöverträffad lyx inifrån och ut med nya XC60

Inuti varje ny Volvo XC60 finns det lyxiga bekvämligheter som väntar på passagerarna, inklusive uppvärmda/ventilerade framsäten plus valfria luftfjädringsinställningar som tillåter passagerare högre komfortnivåer på gropiga vägar utan att kompromissa med prestanda! Exteriören ser samtidigt lika stilig ut tack vare slanka linjer tillsammans med valfria tvåfärgade färgscheman, medan LED-belysning ger synlighet inte bara på dagen utan också på natten och hjälper till att öka den allmänna vägnärvaron vart du än reser dig härnäst!

Om våra rekommendationer: Vi utgår ofta från egna erfarenheter & tredjepartsinformation online (recensioner, popularitet i butiker, aggregering av andra tester, m.m.). Resultat är således vår subjektiva bedömning och och ska inte ses som ren fakta, utan helt enkelt vår åsikt.

Räkna ut förbrukning

Felsökning

Återförsäljare av batterier i Sverige

Senaste om batterier

Senaste om laddare

Återvinn dina batterier!

Ta reda på vart du återvinner dina gamla batterier hos Håll Sverige Rent (HSR)

Om oss

Vi är ett par motor & fiskeentusiaster som tycker det här med batterier & laddare är riktigt spännande. Vi har lång branscherfarenhet och älskar att kunna dela med oss av vår kunskap i ämnet.

Batterityper