bästa hörapparatsbatteri

Bästa hörapparatsbatterierna

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från bland annat Batteriexperten, Kjell & Company och Autoexperten. Mer information kring detta hittar du här.

Hörapparatsbatterier – dom mest populära

Varför är det viktigt med bra hörapparatsbatterier? 

Idag finns det en uppsjö av tillverkare inom batterier på marknaden. Många gör alla möjliga batterier, medans andra nischar sig på till exempel hörapparatsbatterier. När man har en hörapparat är man extremt beroende att den ska fungera, under alla omständigheter. Allt från att du ska kunna uppfatta trafik när man kör bil, till att kunna njuta av sin favoritmusik. Med tanke på hur många kartor batterier man faktiskt måste köpa när man har en hörapparat – är priset samtidigt en väldigt viktig faktor. Det finns dyrare fabrikat som räcker länge, men till ett betydligt högre pris i längden. Och därför kan det bästa vara att lägga sig någonstans mitt emellan. 

Vi har gått igenom ett antal av det bästa hörapparatsbatterierna och utsett vår vinnare. Det är inte nödvändigtvis de batteri som räcker allra längst, men sett till pris kontra kvalité vinner det överlägset. 

Längre ner i artikeln tar vi upp vanliga frågor och svar gällande hörapparatsbatterier, om hur du bäst använder och förvarar dom. Mer information och råd finns att läsa hos Hörsellinjen.se. 

#1 Batteriexperten – Vår vinnare

bästa hörapparatsbatterier

Vinnaren var ingen överraskning, då Batteriexpertens hörapparatsbatterier fått nära 9000 positiva recensioner sammanlagt. Det är ett fantastiskt bevis på att man tagit fram batterier som kunderna är nöjda med. Dom är också bland det billigaste alternativen på marknaden idag. Dom erbjuder också mängdrabatt, så det blir billigare desto fler du köper. Dom har självfallet alla olika typer av batterier till alla hörapparater. 

#2 Rayovac

hörapparatsbatteri bäst i test

Engelska Rayovac är en pålitlig leverantör av hörapparatsbatterier, och som finns att köpa nästan överallt  i Sverige idag. Alla apotek och större kedjor säljer dessa – inklusive Batteriexperten som tagit fram sina egna batterier tillsammans med just Rayovac. Det är bland dom bästa hörapparatsbatterierna på marknaden men kostar något mer än modellen ovanför. Rayovac hade annars varit de märke vi rekommenderat först! 

#3 GP

GP hörapparatsbatteri

GP är en till väldigt välkänd tillverkare av batterier. Deras batterier finns i princip överallt, och det gäller även deras hörapparatsbatterier. Vi förespråkar GP inom en rad olika områden när det kommer till batterier och gör så även denna gång. Deras hörapparatsbatterier håller toppklass, och kostar inte heller särskilt mycket. GP är riktigt duktiga, och dom har bland dom bästa hörapparatsbatterierna på marknaden idag. 

#4 iCellTech

iCallTech hörapparatsbatteri

Här har vi något av en uppstickare från InkClub. iCellTech är ett märke man inte ser särskilt ofta, men som fått väldigt fina recensioner. Anledningen till att vi valde att ta med dessa är deras pris. Dom är extremt billiga, och blir ännu billigare vid en större beställning eller prenumeration. Troligtvis på bekostnad av lite kvalité, men använder man sin hörapparat ganska lite kan den här tillverkaren vara en bra idé. 

#5 Duracell

Duracell hörapparatsbatteri

Duracell är ett extremt välkänt märke inom batterier, och alla vet att dom levererar riktigt bra produkter. Deras akilleshäl är deras dyra priser, och detsamma gäller deras hörapparatsbatterier. Priset för en karta är väsentligt mycket dyrare än övriga tillverkare här, men Duracell själva rättfärdigar det med att deras batterier håller 50% längre.  Dom bästa hörapparatsbatterierna men också dom solklart dyraste. 

#6 Camelion

Även tyska Camelion tillverkar bra hörapparatsbatterier, även om vi oftast förknippar dom med pålitliga 9-volts batterier i våra brandvarnare. Camelions batterier är alltid något dyrare och deras hörapparatsbatterier är inget undantag. Med tanke på hur många batterier en person köper till sin hörapparat spelar priset stor roll i längden. Därför rekommenderar vi hellre Batteriexpertens batterier samt Rayovac, även om Camelion prestandamässigt levererar lika bra batterier. 

Vanliga frågor om hörapparatsbatterier

Hur många olika modeller finns det? 

Det finns fem olika batterier till hörapparater idag. Dom är indelade i färger och olika produktnummer. Dom fyra som finns är: 

10 – Gul
312 – Brun
13 – Orange
675 – Blå
675P – Silver

Hur länge håller ett batteri?

Det är svårt att svara på, då olika hörapparater drar olika mycket batteri och människor använder hörapparaterna olika. Den som levererar din hörapparat har troligtvis stenkoll på vad du kan förvänta dig av batteritiden. 

Påverkar vädret batteriets livslängd?

Ja, vädret påverkar alla typer av batterier och hörapparatsbatterier är inget undantag. Kyla och värme spelar in, och luftfuktigheten utomhus likaså. 

Kan man ladda hörapparatsbatterier?

Nej. Ladda aldrig hörapparatsbatterier. När dom är slut kastar du dom som med vanliga batterier. Det finns däremot nyare hörapparater med inbyggda uppladdningsbara batterier. 

Vart ska man förvara batterierna? 

Man ska förvara batterierna i rumstemperatur, helst på någon mörkare hylla. Batterierna mår inte bra av att vara i direkt solljus, och ska inte heller bevaras i kylskåpet som många tror. I kylskåpet är luftfuktigheten för hög, vilket skadar batterierna och påverkar deras livslängd negativt. 

Varför är det en flärp klistrad på batteriet?

Den skyddar batteriet tills du ska använda den. När du drar bort flärpen tillsätts luft till batteriet, som då aktiveras. Därför ska du alltid låta flärpen vara på tills du ska använda batteriet. 

Kan man använda vilket fabrikat av batterier som helst till sin hörapparat?

Absolut! Du kan använda vilken batteritillverkare som helst i din hörapparat. Många tror att man måste använda samma märke som kom med hörapparaten, men så är det inte. 

Hur byter man batteri på hörapparaten?

1. Leta reda på batteriluckan  på din hörapparat och öppna den.

2. Placera batteriet i hörapparaten så att fliken vetter utåt.

3. Ta bort fliken och låt batteriluckan vara öppen i 60 sekunder för att låta batteriet få luft och aktiveras.

4. Stäng batteriluckan ordentligt.

Om våra rekommendationer: Vi utgår ofta från egna erfarenheter & tredjepartsinformation online (recensioner, popularitet i butiker, aggregering av andra tester, m.m.). Resultat är således vår subjektiva bedömning och och ska inte ses som ren fakta, utan helt enkelt vår åsikt.

Räkna ut förbrukning

Felsökning

Återförsäljare av batterier i Sverige

Senaste om batterier

Senaste om laddare

Återvinn dina batterier!

Ta reda på vart du återvinner dina gamla batterier hos Håll Sverige Rent (HSR)

Om oss

Vi är ett par motor & fiskeentusiaster som tycker det här med batterier & laddare är riktigt spännande. Vi har lång branscherfarenhet och älskar att kunna dela med oss av vår kunskap i ämnet.

Batterityper