bästa underhållsladdaren

Bästa underhållsladdaren oavsett fordon

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från bland annat Batteriexperten, Kjell & Company och Autoexperten. Mer information kring detta hittar du här.

Vilken underhållsladdare är bäst?

Det finns idag flera olika laddare till flera olika batterier. Det är i stort sett alltid storleken på batteriet som avgör vilken laddare man kan använda. I den här artikeln utgår vi från den vanliga svensken, och alltså inte underhållsladdare till åkerier och liknande verksamheter. Där krävs oftast betydligt större laddare, med unika egenskaper. 

Vet man med sig att man behöver laddare för stora entreprenadmaskiner rekommenderar vi istället vår artikel – bästa laddarna oavsett fordon.

underhållsladdare ctek

Vi kommer gå igenom fem olika laddare, som alla klarar underhållsladdning upp till en viss storlek. Vi rekommenderar alltid svenska laddare först, då vi vet vart dom är tillverkade och att det är kvalitetsgrejer. Kvalitén på laddare varierar enormt. Köper man en billig rackare på Biltema gör man i det långa loppet en dålig affär. Vill man ha en ordentlig laddare för flera år framöver finns det betydligt bättre alternativ – som också är prisvärda. 

#5 Mastervolt 2-25Ah 6-12V

Mastervolt mc laddare

Laddström: 1.1A
Vanlig laddning: 2-25Ah
Underhållsladdning: 2-25Ah

Mastervolt är en svensk tillverkare som finns i Mölndal utanför Göteborg. Dom bygger riktigt fina & prisvärda laddare, som fungerar kanon som underhållsladdare också. Just den här laddaren är främst för motorcyklar, mopeder, snöskotrar och åkgräsklippare. Det som gör Mastervolts laddare unika är deras inbyggda funktion att kunna ladda 6 volts-batterier, för er som har gamla fordon hemma på gården. 

#4 Mastervolt 14-90Ah 6-12V

Mastervolt mc laddare

Laddström: 4.3A
Vanlig laddning: 14-90Ah
Underhållsladdning: 14-90Ah

En till laddare från Mastervolt, fast en laddare som täcker betydligt fler batteristorlekar. Den här laddaren kan man ha till bland annat motorcykeln, mopeder, mindre bilar, mindre båt och husvagnsbatterier och snöskotern. Den har precis som modellen innan förmågan att ladda 6 volts-batterier. Inte den bästa underhållsladdaren, då den är något begränsad – men klart prisvärd. 

#3 CTEK XS 0.8 1.2-32Ah 12V

bästa laddaren till mc

Laddström: 0.8A
Vanlig laddning: 1.2-32Ah
Underhållsladdning: 1.2-100Ah

Här har vi artikelns första CTEK-modell, Sveriges stolthet när det kommer till laddare. CTEK är ett världsledande företag som har patent på många användbara funktioner som finns inbyggda i deras laddare. Just den här är däremot något begränsad. Det är deras minsta laddare främst tillverkad för motorcyklar och mindre fordon, men den har möjligheten att underhållsladda batterier upp till 100Ah – vilket är riktigt bra. Är det enbart underhållsladdning man är ute efter är den här ett bra val. 

#2 CTEK MXS3.8 1.2-80Ah 12V

bästa underhållsladdaren

Laddström: 3.8A
Vanlig laddning: 1.2-80Ah
Underhållsladdning: 1.2-130Ah

Här har vi nästa CTEK-modell. MXS 3.8 är något av en kioskvältare hos företaget, då den klarar av dom flesta av familjens batterier – förutom större bilbatterier i t.ex. dieselbilar. Underhållsladdningen däremot är ända upp till 130Ah, vilket är riktigt bra. Den har även ett speciellt motorcykel-läge, snö-läge (vid kalla temperaturer) och laddar i 8-steg. En klar tvåa av våra bästa underhållsladdare. 

#1 CTEK MXS5.0 1.2-110Ah 12V

bästa underhållsladdaren

Laddström: 5.0A
Vanlig laddning: 1.2-110Ah
Underhållsladdning: 1.2-160Ah

Sist ut har vi den solklara vinnaren, och kanske den vanligaste laddaren i svenska hushåll idag? Det är CTEK:s flaggskepp som täcker hela familjens behov, även de största bilbatterierna. Förutom motorcykel-läget har den även ett rekonditioneringsläge. Det är en funktion man använder på batterier som krånglar, för att väcka dom till liv igen och förlänga livslängden ytterligare. Den har även ett AGM-läge för er som använder AGM-batterier

Underhållsladdningen räcker hela vägen upp till 160 Ah, så den kan användas även till lastbilar och traktorer. Tveklöst den bästa underhållsladdaren på marknaden idag, oavsett fordonstyp. 

Om våra rekommendationer: Vi utgår ofta från egna erfarenheter & tredjepartsinformation online (recensioner, popularitet i butiker, aggregering av andra tester, m.m.). Resultat är således vår subjektiva bedömning och och ska inte ses som ren fakta, utan helt enkelt vår åsikt.

Räkna ut förbrukning

Felsökning

Återförsäljare av batterier i Sverige

Senaste om batterier

Senaste om laddare

Återvinn dina batterier!

Ta reda på vart du återvinner dina gamla batterier hos Håll Sverige Rent (HSR)

Om oss

Vi är ett par motor & fiskeentusiaster som tycker det här med batterier & laddare är riktigt spännande. Vi har lång branscherfarenhet och älskar att kunna dela med oss av vår kunskap i ämnet.

Batterityper