Batteri till Volkswagen Golf

Batteri till Volkswagen Golf

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från bland annat Batteriexperten, Kjell & Company och Autoexperten. Mer information kring detta hittar du här.

Wolksvagen Golf är en av Sveriges absolut vanligaste bilar. Golfen har funnits på våra vägar extremt länge nu, och dom första bilarna rullade ut från fabrikerna redan 1974. Sen dess har modellen producerats i sju olika generationer till den bil den är idag. Under den här tiden har det producerats enormt många olika modeller av Golf, och därför är det svårt att hitta rätt batteri till en specifik modell.

Men det finns ett enkelt knep att ta till. Batteriexperten har lanserat en tjänst där du först anger ditt registreringsnummer, och sedan får fram exakt vilka batterier som passar till din modell. Den kan vi varmt rekommendera. 

Vi kommer även gå igenom dom tre vanligaste batterityperna som passar golfar, och redovisa amperetimmar, mått och startström. Om du känner igen ditt batteri i listan kommer det fungera för dig. 

Fyll i ditt regnummer så kommer du automatiskt presenteras med de bästa batterierna till din Wolksvagen Golf! (extern länk till Batteriexperten)

Om du är osäker på om ditt bilbatteri faktiskt är förbrukat eller inte, rekommenderas vår felsökningsguide för det.

#3 Global SMF-batteri 50Ah

batteri till golf

Mått: 207 x 175 x 190
Batterityp: SMF
Amperetimmar (Ah): 50Ah
Startström (CCA): 430

Först ut har vi mindre 50Ah batteri från Global. Batteriet är helt underhållsfritt vilket innebär att du inte behöver fylla på batterivatten överhuvudtaget. Just det här batteriet används i mindre modeller av Golf, till bensinbilar. Batteriet är ett SMF-batteri som bygger på kalcium/kalcium-teknologin. 

Det innebär att vätskeförlusten i batteriet är 80% lägre än i ett standardbatteri. Det är därför dom klassas som helt underhållsfria. 

#2 Global SMF-batteri 62Ah

Mått: 242 x 175 x 190
Batterityp: SMF
Amperetimmar (Ah): 62Ah
Startström (CCA): 430

Här har vi något av ett mellanting storleksmässigt. Just den här storleken är troligtvis den vanligaste oavsett bilmärke. I princip alla mindre bensinbilar från Europa använder sig av den här. Batteriet är alltså unikt för Golf överhuvudtaget. Det är en exakt kopia av batteriet ovanför förutom att det är något kraftfullare och har andra mått. 

#1 Global SMF-batteri 80Ah

Mått: 278 x 175 x 190
Batterityp: SMF
Amperetimmar (Ah): 50Ah
Startström (CCA): 430

Sist ut har vi alternativet för dieselbilarna. Det här batteriet är väldigt vanligt i golfar med diesel, och ger dig tillräckligt med kraft för att starta bilen. Startströmmen är högre och amperetimmarna likaså. Använder man en dieselvärmare i bilen krävs ett batteri med högre amperetimmar. Ett suveränt batteri till golf, förutsatt att man har plats för det under huven. 

Vanliga frågor om batteri till Golf

Kan man använda vilket batteri som helst? 

Man kan använda vilket batteri som helst förutsatt att man har plats för det. Men det är inte optimalt. Man bör köpa ett batteri som rekommenderas för just din modell. Kör man mycket stadskörning är det fördelaktigt att köpa ett större batteri, då batteriet sällan hinner laddas när man kör korta sträckor. 

Hur viktig är startströmmen?

Startströmmen som anger i CCA eller EN är ett mått man tagit vid -18. Det är för att batteriet ska kunna leverera en viss kraft även när det är riktigt kallt ute. Oavsett modell så kräver bilar en viss startström för att starta, och därför är det viktigt att man håller sig inom dessa ramar. 

Vad innebär polställning 0?

Polställning  innebär att pluspolen sitter på höger sida på batteriets framsida. Det är en europeisk standard. I USA och delar av Asien använder man sig istället av polställning 1 – vilket innebär att pluspolen sitter på vänster sida istället. Köper du ett batteri till Golf med fel polställning kommer du inte kunna montera det ordentligt. Kablarna från motorn kommer inte räcka till. 

Måste batteriet underhållsladdas?

Om man kör mycket stadskörning och korta sträckor kan batteriet behöva stödladdas emellanåt. När man kör bilen laddas batteriet kontinuerligt av generatorn i bilen. Men kör man bara korta sträckor hinner generatorn aldrig ladda batteriet ordentligt. Till slut går batteriet sönder, och det vill man förstås undvika. Därför kan det vara fördelaktigt att ha en separat laddare att koppla på ibland. 

Har dieselbilar större batterier?

Svar ja. Dieselbilar har i regel alltid större batteri, då det krävs med styrka för att få igång bilen. 

Behövs det ett större batteri om man har dieselvärmare?

Absolut! Dieselvärmare är ofta den bidragande faktorn till att batterier slits ut i förtid. Har man en dieselvärmare i bilen bör man välja det största batteriet man kan. När dieselvärmaren är igång så drar den kraft från batteriet direkt. Samtidigt som batteriet inte får någon laddning då bilen står stilla. 

Om våra rekommendationer: Vi utgår ofta från egna erfarenheter & tredjepartsinformation online (recensioner, popularitet i butiker, aggregering av andra tester, m.m.). Resultat är således vår subjektiva bedömning och och ska inte ses som ren fakta, utan helt enkelt vår åsikt.

Räkna ut förbrukning

Felsökning

Återförsäljare av batterier i Sverige

Senaste om batterier

Senaste om laddare

Återvinn dina batterier!

Ta reda på vart du återvinner dina gamla batterier hos Håll Sverige Rent (HSR)

Om oss

Vi är ett par motor & fiskeentusiaster som tycker det här med batterier & laddare är riktigt spännande. Vi har lång branscherfarenhet och älskar att kunna dela med oss av vår kunskap i ämnet.

Batterityper