Batteri till Volvo V70

Batteri till Volvo V70

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från bland annat Batteriexperten, Kjell & Company och Autoexperten. Mer information kring detta hittar du här.

Hitta rätt batteri till din Volvo V70

Visste du att sen 1997 har V70 producerats inte bara i tre olika generationer, men också i över 70 olika modeller? 2016 tillverkades den sista bilen i serien, och totalt såldes drygt 1,2 miljoner Volvo V70 världen över. Det är således inte helt självklart vilket batteri som passar till just din bil. Det absolut lättaste sättet att hitta det bästa batteri till Volvo V70 är att använda  våra vänner på batteriexpertens verktyg nedan. Lite längre ner på sidan presenterar vi de tre vanligaste batteristorlekarna till Volvo V70 och redovisar amperetimmar, mått och startström. Känner du igen ditt batteri bland dessa tre så kommer det fungera för dig! 

Längst ner i artikeln tar vi upp dom vanligaste frågorna som dyker upp när det är dags för ett nytt batteri. 

Fyll i ditt regnummer så kommer du automatiskt presenteras med de bästa batterierna till din Volvo v70! (extern länk till Batteriexperten)

#3 Global SMF-batteri 62Ah

v70 batteri

Mått: 242 x 175 x 190
Batterityp: SMF
Amperetimmar (Ah): 62Ah
Startström (CCA): 530

Först ut har vi ett något mindre batteri från Global. Det är endast på 62Ah och är vanligt förekommande i mindre bensinbilar. Äldre modeller av Volvo V70 som är bensinare har ofta just det här batteriet. Kör man mycket stadskörning rekommenderas däremot ett större batteri, förutsatt att man har plats för det. 

#2 Global SMF-batteri 80Ah

Mått: 278 x 175 x 190
Batterityp: SMF
Amperetimmar (Ah): 80Ah
Startström (CCA): 670

Det här batteriet förekommer i både diesel och bensinbilar av V70. Det är mellanklassen men fortfarande väldigt kraftfullt. Batteritypen är SMF, vilket innebär att batteriet är helt underhållsfritt så du aldrig behöver fylla på batterivatten. Det levereras laddat och klart så allt du behöver göra är att montera det i bilen. 

#1 Global SMF-batteri 100Ah

Mått: 353 x 175 x 190
Batterityp: SMF
Amperetimmar (Ah): 100Ah
Startström (CCA): 820

Sist ut har vi den vanligaste modellen för just dieselbilar. Det här batteriet sitter ofta i nyare modeller av V70, och främst i bilar som har dieselvärmare. En dieselvärmare drar enormt mycket kraft från batteriet vid användning och kräver ett batteri storlek större. Startströmmen är också imponerande. Ett långsiktigt batteri till Volvo 70 för dig som inte vill bli ståendes en kall morgon i januari. 

Vanliga frågor om batteri till Volvo V70

Kan man använda vilket batteri som helst? 

Man kan använda vilket batteri som helst förutsatt att man har plats för det. Men det är inte optimalt. Man bör köpa ett batteri som rekommenderas för just din modell. Kör man mycket stadskörning är det fördelaktigt att köpa ett större batteri, då batteriet sällan hinner laddas när man kör korta sträckor. 

Hur viktig är startströmmen?

Startströmmen som anger i CCA eller EN är ett mått man tagit vid -18. Det är för att batteriet ska kunna leverera en viss kraft även när det är riktigt kallt ute. Oavsett modell så kräver bilar en viss startström för att starta, och därför är det viktigt att man håller sig inom dessa ramar. 

Vad innebär polställning 0?

Polställning  innebär att pluspolen sitter på höger sida på batteriets framsida. Det är en europeisk standard. I USA och delar av Asien använder man sig istället av polställning 1 – vilket innebär att pluspolen sitter på vänster sida istället. Köper du ett batteri till Golf med fel polställning kommer du inte kunna montera det ordentligt. Kablarna från motorn kommer inte räcka till. 

Måste batteriet underhållsladdas?

Om man kör mycket stadskörning och korta sträckor kan batteriet behöva stödladdas emellanåt. När man kör bilen laddas batteriet kontinuerligt av generatorn i bilen. Men kör man bara korta sträckor hinner generatorn aldrig ladda batteriet ordentligt. Till slut går batteriet sönder, och det vill man förstås undvika. Därför kan det vara fördelaktigt att ha en separat laddare att koppla på ibland. 

Har dieselbilar större batterier?

Svar ja. Dieselbilar har i regel alltid större batteri, då det krävs med styrka för att få igång bilen. 

Behövs det ett större batteri om man har dieselvärmare?

Absolut! Dieselvärmare är ofta den bidragande faktorn till att batterier slits ut i förtid. Har man en dieselvärmare i bilen bör man välja det största batteriet man kan. När dieselvärmaren är igång så drar den kraft från batteriet direkt. Samtidigt som batteriet inte får någon laddning då bilen står stilla. 

Om våra rekommendationer: Vi utgår ofta från egna erfarenheter & tredjepartsinformation online (recensioner, popularitet i butiker, aggregering av andra tester, m.m.). Resultat är således vår subjektiva bedömning och och ska inte ses som ren fakta, utan helt enkelt vår åsikt.

Räkna ut förbrukning

Felsökning

Återförsäljare av batterier i Sverige

Senaste om batterier

Senaste om laddare

Återvinn dina batterier!

Ta reda på vart du återvinner dina gamla batterier hos Håll Sverige Rent (HSR)

Om oss

Vi är ett par motor & fiskeentusiaster som tycker det här med batterier & laddare är riktigt spännande. Vi har lång branscherfarenhet och älskar att kunna dela med oss av vår kunskap i ämnet.

Batterityper